Címlap

Elérhetőségek

Szemes György

gyorgy.szemes@gmail.com

+36/30/43-55-101

+36/70/39-59-007

+36/88/325-928

Web: http://www.szemesteam.hu
Videóink: http://youtube.com/bemergyuri

AJÁNDÉKAINK

Kedves Látogatónk!

Szeretné ingyenesen kipróbálni a BEMER-t?

Információk, tapasztalatok érdeklik?

KÉT értékes AJÁNDÉK is azonnal az Öné ha most regisztrál!

Köszönjük!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

BEMER vs. mágnesterápiás készülékek

Érdekes cikk jelent meg a napokban a mágnessel való gyógyításról és mágnes terápiás eszközökről.

A BEMER nem mágnásterápia! 

A terápiás folyamat során nem a mágnesességgel, hanem a világszabadalommal védett BEMER impulzus segítségével javítja a mikrokeringést a szervezetben. A mellékelt dokumentumban, mely a Természetgyógyász magazin februári cikke, olvasható az összehasonlító tanulmány a BEMER készülékek és a mágnesterápiás készülékek vasomotio-ra gyakorolt hatásáról:

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ MAGAZIN CIKKE

 

Az index.hu-n megjelent cikk, rövidítve:

A magyar egészségügy állapota is sokat segít azoknak a cégeknek, akik speciálisnak mondott mágneseket árulnak komoly összegekért anélkül, hogy bizonyítani tudnák: azok valóban képesek pozitív hatást okozni. Hiába bünteti őket a Gazdasági Versenyhivatal, és hiába vonja ki a termékeiket a piacról a hatóság, ők továbbra is vagyonokért árulnak pár ezer forintból összeállítható eszközöket és tudománytalan kezelési módszereket.

A mágnes varázslatos dolog, vonz és taszít dolgokat, van belőle gyenge és erős, és az élet egy halom területén futhatunk bele, például a pénztárcánkban, bármelyik hangszórónkban vagy épp a hűtőnkre tapasztott , tavalyelőtt óta már kicsit lepattogzott dísz képében. A mágnesességet régebben varázslatnak gondolták, aztán a tudósok rájöttek, a Föld maga is egy nagy mágnes: a bolygó folyékony vasból álló belső, illetve nikkeltartalmú külső magja közti kölcsönhatás az, ami a dinamóelmélet szerint a világűrbe több tízezer kilométerre kinyúló mágneses teret indukál.

Van egy csoport, aki erre alapozva próbál meg most komoly pánikot kelteni. A mágnesterápia nem friss dolog, már az ősi időkben is próbáltak ezzel gyógyítani, mostanában azonban egészen művészi szintre emelték a dolgot. Weboldalak és könyvek hirdetik azt, amit a tudomány még sosem bizonyított: ha mágnesekkel próbáljuk gyógyítani a betegségeinket, akkor mindenféle egyéb huzavona, mellékhatás és negatívum nélkül sikerrel járhatunk.

A mágnesterápia hívői sokszor hivatkoznak arra, hogy az MR-vizsgálat után a betegek sokszor sokkal jobban érzik magukat, a fájdalmaik enyhülnek, közérzetük javul. Rudas szerint erre is van magyarázat. „Az MR nagy és ijesztő gép, amibe általában akkor kell belefeküdnie az embernek, mikor valami komoly betegség gyanúja merül fel. Persze, hogy sokkal jobban érzem magam, amikor túl vagyok a vizsgálaton, ráadásul még az eredményt is megtudom. Ez utóbbinál ráadásul majdnem mindegy, hogy pozitív vagy negatív, a lényeg, hogy vége a bizonytalanságnak, és ez hat az emberekre.”

Kivonták, visszakerült

 

De hogy lehet akkor az, hogy cégek, sőt egész iparágak épülnek rá arra, hogy hatástalan kacatokat áruljanak, és ezzel becsapják az embereket? Nagyon egyszerű. A trükk az, hogy bár van olyan szervezet, aminek az a dolga, hogy az ilyen egészségügyi eszközöket bevizsgálja, és ha kell, akár ki is vonja őket a forgalomból, egy egyszerű változtatással, illetve a ténnyel, hogy a termék megfelel az alapszintű biztonsági elvárásoknak, újra piacra lehet dobni őket. A Magnapress esetében is történt már ilyen, a Light, a Slim, az M és az MX fantázianevű termékeket 2009 decembere óta nem lehetne árusítani, mert „a termékcsalád nem rendelkezik olyan, az orvostechnikai eszközökről szóló 16/2006. (III. 27.) EüM rendeletben meghatározott követelményeket kielégítő klinikai értékelési adatokkal, amelyek bizonyítanák a termékek orvostechnikai célkitűzéseknek való megfelelését, azaz az orvostechnikai eszközök esetében előírt hatásosságot, így a fenti termékek egyike sem tekinthető orvostechnikai eszköznek.”

A Magnapresst a Gazdasági Versenyhivatal is megbüntette, az interneten is olvasható beszámolóban sok érdekes részlet van, mi egyet emelnénk ki. A forgalmazó által klinikai értékelésként küldött dokumentáció vizsgálatára az Egészségügyi Tudományos Tanácsot (ETT) kérte fel. Az ETT elemezte az eszköz megelőzési, kezelési és tünetenyhítési lehetőségei hatékonyságát, és azokat egyik betegség esetében sem találta tudományosan megalapozottnak szakmai vagy etikai szempontból, „a gyártó által ígért hatásosság tudományos alátámasztására az átadott dokumentáció nem alkalmas”.

forrás: index.hu